måndag 20 juli 2015

Bland skurar och spritt solsken

Sommaren har liksom inte riktigt kommit loss ännu. Utemöblernas dynor bärs ömsom ut och ömsom in och paviljongens tygtak har fått samma behandling. Vädret är inte stabilt men inspirerar ändå till att pyssla med husen. I väntan på det riktigt härliga vädret har familjen tagit tag i bastuverandan. 


Den gamla härstammar från tiden då tomten röjdes för att hysa stugorna. Traditionellt ser alltid en finne till att bygga en sauna innan hen bygger huvudhuset och så var fallet även här. Bastun användes för tvagning i bygget och förrummet som vi idag kalla relax användes till att vila krafterna i bygget. 

Verandan utanför hade gjort sitt efter att jag lyckades att sätta foten rätt igenom en av plankorna. Då fick det vara nog. Dags för en ny! 


Mycket nöjda kunde vi skåla in den nya uteplatsen igår. Invigningen avnjöts tillsammans med farfar och farmor som tittade förbi. Mycket trevligt ;-) 


Nu ser vi fram emot att sätta hammare och såg i nästa projekt som är Emmies hydda på höjden där ytterligare en veranda ska få täcka bort det vildvuxna ogräset. 

På återseende. Hoppas ni alla njuter av ledigheten och att det svenska klimatet kan inspirera ;-)


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar